Prosecco, španělská Cava, francouzký Crémant či Champagne?
Vážení přátelé a milovníci vína,
přijďte si udělat nebo změnit názor na bubliny. Bude Vám v nižší cenové kategorii více sedět italské Prosecco nebo španělská Cava? Stojí za to si připlatit trochu více za francouzskou kvalitu v podobě Crémantu nebo o dosti více za Champagne?
Budete mít možnost porovnat si vzorky od špičkových vinařů z každé oblasti. San Venanzio nabízí vysokou kvalitu přímo ze srdce velké oblasti pro výrobu Prosecca oceněnou nejvyšší pečetí kvality v podobě DOCG. Tissotův Crémant, z francouzské oblasti Jura, patří mezi nejlepší crémanty ve Francii vůbec. Michel Arnould dělá své základní šampaňské ze stoletých keřů odrůdy Pinot Noir výhradně z apelací Grand Cru.
Degustací vás provede Martin Nejedlý a Tomáš Brůha.