Degustace Marchesi de Frescobaldi

Degustace Marchesi de Frescobaldi

Při další degustaci Vás zavedeme do slunného Toskánska, představíme Vám vinařství spadající pod rodinu Marchesi de Frescobaldi.

Vážení přátelé a milovníci vína,

rádi bychom Vás pozvali na naši další degustaci, kdy se přesuneme do slunného Toskánska a představíme si vinařství spadající pod rodinu Marchesi de Frescobaldi.

Téměř 800 let rodinné historie je jedinečným a nesrovnatelným pokladem znalostí a tradic. Drobné radosti života, potěšení z chutí a vůní – to jsou pocity, které Toskánsko nabízí a které chce rodina Frescobaldi věnovat každému, kdo ve víně vidí kulturu přesahující vinnou révu a hrozny. 
Značka Frescobaldi zároveň ztělesňuje podstatu Toskánska, jeho mimořádné vinařské nadání a rozmanitost jeho území. Jedinečnost společnosti Frescobaldi vychází právě z reprezentace této rozmanitosti, z jejích statků a z vín, která vyjadřují kaleidoskop vůní a pocitů vycházejících z charakteristik každého jednotlivého terroir. Tato jedna z největších rodinných vinařských společností Evropy vlastní 9 vinařství po celém Toskánsku a my si představíme některá z nich - Castello Nipozzano, Tenuta CastelGiocondo, Castello Pomino, Tenuta Ammiraglia a v neposlední řadě i Tenuta Luce, jedno z prvních supertoskánských vín.

Cena vstupenky je 1 390 Kč (v degustaci bude 8 vzorků vín)
Kdy: 10.dubna 2024 od 18:30
Počet míst omezen – rezervace na lenka.bergerova@1er.cz

SEZNAM VÍN V OCHUTNÁVCE:
Ammiraglia Masso Vivo Vermentino IGT 2023 (welcome drink)
Castello Pomino Pomino Benefizio Riserva DOC 2022
Tenuta Ammiraglia Alie rosé IGT 2022
Castello Nipozzano Chianti Ruffina Riserva DOCG 2020
Tenuta CastelGiocondo Brunello di Montalcino DOCG 2019
Tenuta Luce Lucente IGT 2021
Castello Nipozzano Mormoreto IGT 2020
Tenuta Luce Luce IGT 2020